top of page

Pohánkové halušky s bryndzovým krémom (bezlepkové)

Pre deti od 1 1/2 roku môžeme pomaly pridávať do jedálnička aj múky s vyšším obsahom vlákniny, ako je napr. pohánková. Striedaním múk obohacujete detský jedálniček o ďalšie vitamíny a minerály, učíte dieťa novým chutiam. Nám doma pohánka chutí viac ako špaldová múka.

Do cesta môžete primiešať aktuálny medvedí cesnak, mangold alebo špenát. My sme mali s medvedím cesnakom a jeho chuť tam nebola ani badať, takže sa nemusíte báť, že by vám ich dieťa odmietlo. To moje po spapkaní zahlásilo, že boli lepšie ako v škôlke 🙂

Pre 4 osoby budeme potrebovať:

Na halušky: 

300 g pohánkovej múky

250 g vody

2 vajíčka

1/2 lyžičky soli

štipku rasce

110 g na jemno nakrájaného medvedieho cesnaku (alebo mandoldu, špenátu…)

Na bryndzový krém:

60 g masla

150 g bryndze

  1. Všetky ingrediencie na halušky poriadne premiešame. Cez haluškovač vytvoríme halušky a hodíme ich priamo do horúcej vody. Ja haluškovač doma nemám, keďže halušky často nerobím. Tak som si cesto dala na lopárik a pomocou nožíka porcovala halušky do vriacej vody.

  2. Keď halušky plávajú, tak sú hotové. Vyberieme ich menším sitkom a dáme ich do väčšej misky.

  3. Zatiaľ si pripravíme jemný bryndzový krém: Maslo vymiešame s bryndzou. Dospelácku porciu krému dochutíme soľou.

  4. Halušky zmiešame s bryndzovým krémom, môžeme posypať pažítkou a podávame. Keďže sú tieto halušky určené pre deti, tak sú veľmi jemnej chuti a menej slané. Dospeláci si preto môžu halušky dodatočne ešte dochutiť zvyšnou bryndzou.

434 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page