top of page

Rýchle cestoviny s bazalkovo – paradajkovým pestom (bez orechov a syra)

V lete milujem varenie. Aj 15 minút v kuchyni dokáže vyčarovať vďaka čerstvým bylinkám a zelenine luxusné jedlo. Ako napr. tieto cestoviny. Pesto naň sa dá pripraviť aj vopred alebo zobrať so sebou na cestu a potom už len stačí uvariť cestoviny, do vody pridať cuketu a cherry paradajky a je to.

Bazalku teraz doslova pchám všade. Je to skutočný multitalent. Znižuje stres cez zníženie kortizolu, znižujú cukor v krvi, eugenol z bazalky dokonca tíši bolesť.

Pre 4 osoby budeme potrebovať:

1 balenie cestovín z čiernej fazule (terno alebo dm alebo iné strukovinové cestoviny, tieto sú ale najviac božské)

1 balenie sušených paradajok v oleji

2 menšie cukety

250 g cherry paradajok (lidl Bobulienky sú dokonalé)

1 strúčik cesnaku

hrsť bazalkových listov

  1. Dáme variť vodu na cestoviny. Cukety umyjeme a pomocou škrabky na zemiaky z nich urobíme tenké cestoviny. Tie pridáme do vody s cestovinami na posledné 4 minúty spolu s cherry paradajkami.

  2. Paradajky spolu s nasekanými bazalkovými listami, olejom a strúčikom cesnaku alebo sušeným cesnakom rozmixujeme na hladkú pastu. Ak si pesto chceme pripraviť na dovolenku, tak vrátime naspäť do pohárika a zalejeme olivovým olejom.

  3. Cestoviny so zeleninou zlejeme. Do horúcich cestovín zamiešame pesto. Ideálne je, ak v cestovinách zostane trochu vody – cestovinky s pestom sú potom viac šťavňaté.

Cestovinky sú vhodné od jedného roku, ale tak malým deťom stačí trošku pesta rozmiešať v konopnom oleji s trochou vodou. Inak by boli cestoviny pre ne veľmi slané.

55 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page