top of page

Kvasené jablkové lievance z ovsených vločiek (bez múky)

Dovolenka býva často zdrojom novej inšpirácie. A veru aj bola. Mala som k dispozícii veľa ovsených vločiek. Z nich ma v poslednom čase baví veľa kreovať. Hlavne sa ovsené vločky dajú dobre nakvasiť, potom ich stačí len rozmixovať a je to. Zdravé cesto bez múky je na svete. Dá sa pripraviť na sladko i slano, takto si môžete nakvasiť viac: v jeden deň sladké lievance, druhý deň slané syrové wafle. Recept nabudúce 🙂

Budeme potrebovať:

300 g ovsených vločiek

200 ml jogurtu (ja som použila kozí)

200 ml vody

100 g hrozienok

2 na hrubo nastrúhané jablká

1 vajíčko

na dochutenie škorica, vanilka, kôra z chemicky neošetreného citróna, 35 ml datľového sirupu (v prípade potreby viac sladiť 🙂 )

  1. Vločky premyjeme a zmiešame s jogurtom a vodou. Necháme fermentovať 12 – 24 hodín. 100 g hrozienok namočíme na rovnaký čas do vody.

  2. Polku hrozienok pridáme do cesta spolu s vajíčkom a dôkladne rozmixujeme. Cesto ochutnajte, či je dostatočne sladké, ak nie, tak pridajte datľový sirup a premiešajte.

  3. Potom už len primiešame ostatné ingrediencie a pečieme v lievancovači. Ak nemáte lievancovač, tak môžete cesto vyliať vo forme lievancov na plech a piecť v trúbe do zlatista.

264 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page