top of page

Detský falafel

Falafel je placka alebo guľôčka z cíceru, často parádne nakorenená, čo pre deti moc vhodné nie je. Ja osobne falafel milujem, preto som experimentovala s ingredienciami na vytvorenie detskej verzie, aby sme si toto úžasné jedlo mohli dopriať celá rodina. Skombinovala som cícer s hráškom, čo vytvorilo krásne sladko slanú verziu. Dieťa si doložilo dupľu a poprosilo, aby som falafel urobila aj nabudúce.

Ak namiesto varenia cíceru použijete kupovaný cícer v skle, ušetríte si more času.

Pre 3 osoby budeme potrebovať:

  1. 200 g hrášku (mrazený alebo čerstvý)

  2. 1 sklenený pohár so zaváraným cícerom (dm bio)

  3. 50 g kukuričnej instantnej strúhanky + viac na obaľovanie

  4. 1/2 lyžičky čerstvo pomletej rasce

  5. 1/4 lyžičky soli

  6. ghí alebo kokosák bez chuti na praženie

  7. Hrášok rozmrazíme a zlejeme, cícer zlejeme.

  8. Hrášok s cícerom rozmixujeme nie úplne na jemno. Pridáme strúhanku, rascu, soľ (pre dospelákov pokojne viac). Zmiešame a mokrými rukami tvarujeme menšie placky alebo guličky. Ak sa nám guličky alebo placky budú zle tvoriť, tak pridajme viac strúhanky.

  9. Obaľujeme v strúhanke. Pre staršie deti môžeme pridať do strúhanky sezam.

  10. Falafel pražíme na horúcom oleji v prípade guličiek  – malý hrniec s vyššou vrstvou tuku. Zdravšia verzia sú placky – orestujeme ich naminime tuku, kým nezačnú chytať zlatistú farbu. Potom prehodíme na plech do vyhriatej trúby na 170 stupňov a dodatočne pečieme 20 minút.

  11. Falafel výborne chutí s jogurtom, kyslou smotanou, picklesom. V pita placke alebo zapečené v tortille. Teda super aj na cesty.

172 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page